Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Neitikoskella kunnostustöitä

Lisätty 12.11.2020

Julkaisimme 15.5.2018 uutisen Lieksanjoen kunnostustöistä. Nyt on alkamassa vuorossa oleva Neitikosken kalataloudelliset kunnostustyö!

Neitikoskeen ja Kirppuvirtaan kuljetetaan 450 tonnia soraa helikopterilla. Alue on suljettu töiden aikana 16.-20.11.2020. Tässä uudelleen linkki päätökseen sekä toimenpidesuunnitelmaan. Samomalehti Karjalaisen mukaan hankkeessa on ollut mukana Metsähallitus, Luonnonvarakeskus, Lieksan kaupunki, Pielisen Karjalan kalatalousalue, Kemijoki Oy ja Future Missions Oy. Tiedossa ei ole, että mukana olisi melojien edustajaa. Jos on, niin se on hyvä asia. Suunnitelman mukaan itse stoppariin ei koskettaisi, mutta jää nähtäväksi kuinka virtausten avaukset saaren suuntaan vaikuttavat.

Yritimme saada aiemmin aktivoitua melojien edustajia mukaan hankkeen seurantaan ja mielipiteiden esittämiseen, mutta valtakunnallisia tai paikallisia asia ei kiinnostanut. Lieksan joet ovat olleet ja ovat edelleen merkittäviä melontareittejä Suomessa ja toivoa sopii, että kunnostustöiden jälkeenkin ne ovat hyvässä kunnossa vesiretkeilyyn. Koskien luokittelu ja kuvaukset menevät kuitenkin uusiksi tehtyjen muokkausten jälkeen. 

Neitikoskella kunnostustöitä